Vänligen vänta medan ansökan skickas...

”Efter fyra timmars användning var jag helt såld”

robban-proflow-877x500.jpg

Martinsson Transport AB är ett väletablerat åkeriföretag i Valbo utanför Gävle. Företaget, som är ett familjeföretag i andra generationen, drivs idag av Robban Martinsson. Företaget fokuserar på frakt-, lyft- och montagetjänster med kranbilar och utför även specialtransporter av olika slag. De har i dagsläget 10 kranbilar i varierande storlek, mellan 24 och 110 tm, med mycket specialutrustning samt ett antal lastmaskiner. Åkeriet har fullt upp och arbetsdagarna är långa. Det är en byggboom i Gävle just nu så uppdragen är många och varierade. Planer finns på att utöka fordonsflottan ytterligare om trenden håller i sig.

Robban kom i kontakt med Workify™ för första gången för ett drygt år sedan. Han hade varit involverad i utvecklingsprojekt med Hiab tidigare så han hade träffat innovationschefen Stefan Onkenhout i andra sammanhang.

- När Stefan ringde och frågade om jag var intresserad av att testa en helt ny tjänst som kunde effektivisera vår transporthantering tackade jag ja direkt, berättar Robban. Stefan kom hit och hjälpte mig att installera appen i min PC och på min mobiltelefon. Sen satt jag och testade lite själv. Efter fyra timmar var jag helt såld. Jag är verkligen ingen IT-kille och därför ganska motsträvig när det gäller ny teknik, men det här var så enkelt att till och med jag klarar det, säger Robban och skrattar.

I början var det bara Robban, i sin roll som transportledare, som laddade ner appen. Han ägnade två eftermiddagar åt att lägga in företagets samtliga kunder och sen var det bara att rulla igång. Så fort han hade någon fundering eller fråga kunde han vända sig till Stefan på Workify™ för support. Han lade in två förare åt gången som fick testköra och nu några månader senare är alla 10 förare med. Han har inte fått ett enda klagomål från förarna trots att det var lite skeptiska från början. Alla tycker att det funkar jättebra.

- Innan vi använde Workify™ var det lätt att något missades i kommunikationen mellan mig och föraren när jag delade ut ordern, säger Robban. Ett glömt litteranummer, en felaktig leveransadress, avsaknad av kontaktuppgifter till mottagaren och så vidare. Det blev många samtal fram och tillbaka för att dubbelkolla vilket skapade irritation, tog onödig tid och gjorde att jag saknade överblick och kontroll. Med Workify™ har vi all information vi behöver på ett och samma ställe. Det är fantastiskt smidigt och har gjort mig mycket lugnare, säger Robban.

Robban sköter faktureringen själv. Tidigare satt han med handskrivna fakturaunderlag som han knappade in manuellt och sedan bifogade tillsammans med fakturan. Det hände rätt ofta att kunderna ringde efteråt och klagade då de inte såg vad som stod i underlagen. Nu samlas alla data som behövs till faktureringen i appen. Kunderna får snygga och tydliga fakturaunderlag och Robban sparar massor med tid.

- De bästa med Workify™ är att vi har fått ordning och reda på verksamheten, allt finns på ett och samma ställe. Vi sparar enormt mycket tid och energi på att slippa det manuella arbetet och har blivit mycket mer effektiva. En annan stor fördel är att det är så enkelt – snabbt att komma igång och enkelt att använda appen. Jämfört med många andra system så är Workify™ dessutom väldigt prisvärt.

Sist men inte minst upplever jag att jag blivit både lugnare och tryggare i min roll som chef och transportledare och det är värt väldigt mycket, säger Robban.

 

Testa Workify utan kostnad

Prenumerera på våra nyheter