”Vi skulle testköra Workify under en månad men efter att ha kört bara 15 arbetsordrar var vi övertygade och bestämde oss för att köra skarpt”

I Bro, nordväst om Stockholm, ligger företaget DK Lyft och Transport som ägs av Kalle Eriksson. Firman har nio förare och en fordonsflotta bestående av sex lastbilar, en hjullastare och en larvkran.

Imagegen.Ashx (1)

Administration på kvällar och helger

Verksamheten drogs igång 2008 av Kalle och hans kompis Daniel. De byggde upp och utvecklade företaget tillsammans och fick mer och mer att göra. 2015 blev Kalle ensam ägare till företaget som fortsatte växa. Periodvis hade företaget så mycket att göra att Kalle behövdes överallt. Förutom att köra kranbil motsvarande en heltidstjänst tog han även emot kundorder och fördelade jobb till sina förare. Administrationen skötte han på kvällar och helger.

- Vissa veckor hade jag tre veckor gamla körordrar som skulle faktureras liggandes på skrivbordet och ibland hörde kunder av sig och var missnöjda för att det tog sådan tid. Det stressade mig enormt och jag började känna att det inte var hållbart att köra på som jag gjorde, säger Kalle.

Såld efter 15 kundordrar

Kalle började leta efter en digital lösning för att hantera företagets körorder. Han hittade inget system på marknaden som löste hans behov och började fundera på att anlita ett företag att utveckla en egen lösning. Han hann aldrig sätta igång med det och tur var kanske det för ungefär samtidigt besökte han mässan Elmia Lastbil i Jönköping och kom där i kontakt med Workify första gången. Kalle kände direkt att Workify kunde vara något för dem men saknade vissa centrala funktioner.

- Stefan på Workify var väldigt lyhörd för mina behov och efter bara några veckor fanns både en förbättrad kalenderfunktion och en funktion för omvänd moms som jag efterfrågat i appen. I och med det bestämde jag mig för att testköra systemet. Stefan kom ner och hjälpte oss igång vilket bara tog några timmar. Tanken var att vi skulle testa systemet under en månad men vi hann aldrig så långt, efter bara 15 kundordrar var jag såld och bestämde mig för att köra skarpt med hela firman, säger Kalle.

Allt per automatik

Sedan 1 januari 2019 är DK Lyft & Transport kund till Workify och på bara två veckor har de redan kört 140 ordrar via systemet.

- Den absolut största fördelen med Workify är att vi förkortat tiden från order till fakturering avsevärt. Tidigare kunde vi ha massor av jobb men tomt i kassan för att jag aldrig hann få iväg fakturaunderlagen till vår redovisningsfirma. Nu går allt per automatik, jag kan sitta hemma i soffan och godkänna jobben via mobilen och så går underlagen till fakturering direkt. Vi ligger i fas på ett helt annat sätt, jag är jättenöjd och även mina kunder tycker att det fungerar mycket bättre nu. Jag kan varmt rekommendera Workify till andra för att förenkla sitt driftsstöd!

Testa Workify gratis

Senast uppdaterad 19 mars 2021