”Administrationen tog mer och mer av min tid och jag kände att jag behövde ett bättre digitalt system”

Viktor Gil äger och driver företaget Östgöta Mobilkranar AB i Norrköping. Verksamheten, som bildades 2015, startade med en mobilkran och utgörs idag av tre mobilkranar, tre kranbilar, en lastväxlare och en teleskoplastare.

Östgöta Mobilkranar AB

– Jag började med en kran och har vuxit kontinuerligt sedan starten till att idag vara tio anställda. Utvecklingen har medfört en stor omställning, inte minst kring det administrativa arbetet. Administrationen tog mer och mer av min tid och jag kände att jag behövde ett bättre digitalt system som kunde hantera ordrar, tidsrapportering och följesedlar på ett smidigare sätt, berättar Victor.

Tips via Facebook

Victor kom först i kontakt med Workify via Kranbilsgruppen på Facebook.

– Jag är med i en grupp på Facebook som heter Kranbilsgruppen. I den frågade jag om någon visste något bra program varpå jag fick jag tips om Workify. Vår bransch är unik och det finns ett stort behov av program som är kan anpassas utifrån våra tjänster. Min önskan var att integrera ett driftstödssystem med Fortknox så att administrationen verkligen skulle flyta på smidigt. Detta är möjligt i Workify. Nu har jag använt systemet sedan april 2019 och är jättenöjd.

Tio gånger snabbare

Innan Workify var det betydligt mer administration och pappersarbete som tog mycket tid av arbetsdagen.

– Under de första verksamhetsåren var allt i pappersform – ordrar och följesedlar som jag fick knappa in i datorn, handskrivna lappar med noteringar kring jobben och fakturor som måste kontrolleras och skickas. Med Workify går det tio gånger snabbare och tidsbesparingen är enorm. Allt finns i fickan, allt är digitalt. Det känns också roligt att utvecklarna bakom Workify är så öppna för att utveckla systemet i samråd med oss kunder. Alla företag jobbar på lite olika sätt och om man har önskemål kring speciella funktioner, så gör de allt och lite till för att anpassa systemet efter ditt behov.

Fler funktioner på gång

Victor ser speciellt fram emot den kommande funktionen där man kommer få bättre koll på uthyrning av flak. Han har själv tankar och idéer kring kalenderfunktionens utveckling.

–En intressant sak som kommer inom kort är en funktion för bättre samordning för uthyrning av flak. I appen kommer man kunna se hur länge ett specifikt flak har stått på ett visst ställe, vem som har det osv. Vi är jättenöjda med systemet och ser fram emot det fortsatta samarbetet med Workify.

Testa Workify gratis

Senast uppdaterad 15 februari 2022