Workify Sverige AB på egna ben

Workify började som ett digitaliseringsinitiativ på HIAB i Hudiksvall 2017 i syfte att underlätta slutkundernas affärsprocesser. Satsningen drevs som en start-up inom företaget och fick på kort tid flera nöjda kunder. Från och med 1 juli 2020 drivs Workify vidare som eget företag.

Press2

Workify Sverige AB, som det nybildade bolaget heter, startades för att på bästa sätt ta tillvara produktens möjligheter.

- Storleken och inriktningen på initiativet gjorde att möjligheten att växa bäst skulle kunna hanteras i egen regi, berättar Stefan Onkenhout, grundare och VD på Workify.

Det är fortfarande samma människor som stod bakom initiativet på HIAB och som utvecklade programvaran som nu driver företaget vidare.

- Att Hiab AB spinner ut Workify är positiva nyheter. Nu kan vi fokusera fullt ut på Workify. Att vi sedan på mycket kort tid lyckades få ihop nödvändigt kapital, från ansedda investerare, indikerar att Workify ligger rätt positionerad och med bra timing, säger Stefan.

Stefan Onkenhout valde att lämna ett toppjobb inom HIAB efter nästan 19 år för att istället satsa fullt ut på Workify.

- Vi testade ett annorlunda sätt att jobba och resultatet blev oerhört positivt. Jag tror verkligen på produkten och ser hur Workify hjälper företag inom åkeribranschen på riktigt. Det är svårt att inte satsa fullt ut på något som verkar landa så rätt.

Senast uppdaterad 19 mars 2021

Fler nyheter


Alla nyheter