Möt Joakim Karlson – nytillskott inom Workify® Sales

Proflow-FB-Twitter-LinkedIn_1200x628_jk.jpg

Sedan februari är Joakim Karlson ny resurs inom Workify® Sales. Han kommer närmast från tjänsten som Head of Sales på betaltjänstföretaget Bambora. Dessförinnan arbetade han i olika ledande befattningar på Samport Payment Services, Dustin och Microsoft. Han har gedigen erfarenhet och har arbetat både direkt mot slutkunder och tillsammans med samarbetspartners. Han drivs av att identifiera behov hos kunderna och att hitta lösningar som tydligt adresserar behoven. Det är en av anledningarna att han valde att börja jobba med Workify®.

Efter en knapp månad på jobbet har Joakim redan hunnit vara ute och träffa kunder, såväl befintliga som potentiella, och får bilden av tungjobbade arbetssätt bekräftad.

- Många av de företag vi möter sköter sin orderhantering och transportplanering manuellt med papper och penna. De ringer alternativt sms:ar ut arbetsordrar till sina förare, dessa i sin tur skriver upp informationen de fått på ett papper. I bästa fall får transportledaren in samtliga och komplett ifyllda underlag på genomförda jobb i slutet av veckan. Då återstår arbetet att gå igenom underlagen, skriva in informationen i fakturaprogrammet för att slutligen kunna fakturera. Det är otroligt många timmar som läggs ner på manuellt arbete helt i onödan, säger Joakim.

Workify® tar hand om hela kedjan – från planering till fakturering. Du säkerställer att du fakturerar alla jobb du utfört, sparar värdefull tid, ökar företagets produktivitet, och minskar tiden från mottagen order till att du har pengar på banken.

- Det jag framförallt gillar med Workify® är att funktionerna är utvecklade utifrån konkreta användarbehov och så påtagligt underlättar vardagen för användarna. Dessutom är tjänsten enkel att förstå och snabbt komma igång med vilket är A och O för att skapa verkligt värde för kunden, säger Joakim.

Förutom att träffa kunder och sätta sig in i verksamheten ansvarar Joakim för att etablera och strukturera upp säljarbetet av Workify®. Just nu planerar han in vilka företag regionvis i Sverige han ska möta och när.

- Idén till Workify® föddes ur en gemensam workshop på temat ”Intelligent lasthantering och Digitalisering”, där Hiab bjudit in ett antal framstående kunder för att förstå verksamheternas utmaningar. Hiab insåg snabbt att behoven kring order, planering och fakturering var något som inte bara deras kunder hade utan som delades av många verksamheter inom vägburen transport och angränsande verksamheter. Man utvecklade därför Workify® helt märkesoberoende vilket innebär att du inte behöver vara Hiabkund för att använda appen. Vi fokuserar på din verksamhet, inte på vem som tillverkat kranen eller maskinen du använder, berättar Joakim.

Joakim trivs i sin nya roll. Att få vara med och utveckla en så pass ny tjänst är något som tilltalar honom. Att dessutom ägna dagarna åt uppsökande verksamhet - att möta kunderna på deras hemmaplan och förstå hur de jobbar är också något han uppskattar.

- Det är tydligt att vi träffat helt rätt med Workify®. De kunder vi träffar rekommenderar gärna systemet till kollegor i branschen och talar väl om oss. Bättre marknadsföring än så går inte att få, säger Joakim.

När man bestämmer sig för att testa Workify® är Joakims tips att gå all-in.

- Att använda systemet för enstaka fordon eller maskiner och enskilda personer i verksamheten är ingen större idé. För att uppleva verklig skillnad så bör alla relevanta fordon, förare, administratörer och driftschefer använda appen. Det är då den riktiga effekten skapas.

Blir du nyfiken på Workify®? Kontakta Joakim på 070-314 32 29 så berättar han mer.

Tillbaka

Prenumerera på våra nyheter