"Med Workify missar vi aldrig att fakturera ett jobb, dessutom har vi snabbat upp faktureringen betydligt"

IMG_6281.jpeg

DK Lyft & Transport i Bro nordväst om Stockholm har snart använt Workify i två år. Sedan dess har mycket hunnit hända. De har utökat fordonsflottan med ytterligare en lastbil och tagit in en lejåkare på heltid. Dessutom har de anställt en transportledare och en ekonomiansvarig till kontoret. För ägaren Kalle Eriksson har Workify inneburit bättre överblick över alla jobb och pengar snabbare på kontot. Men kanske viktigast av allt – att han har tid att köra kranbil igen.

Det är en glad Kalle som svarar i telefonen när vi ringer. Han sitter i sin kranbil, på väg ut till kund.

- Jag sitter nästan aldrig inne på kontoret längre, jag är ute och kör hela dagarna. Det är så mycket roligare och det jag trivs bäst med att göra, säger Kalle.

Annat var det för två år sedan. Innan DK Lyft & Transport började använda Workify skötte Kalle i stort sett allt själv. Han körde kranbil motsvarande heltid, tog emot kundorder via telefon och ringde ut order till sina nio förare. Kvällar och helger gick åt till administration. Han var på vippen att lägga av. Idag ser det annorlunda ut. 

Företaget har anställt Sabina som transportledare och Jenny som ansvarar för ekonomin. Totalt har företaget sju egna lastbilar, en inhyrd lejåkare på heltid, en hjullastare och en larvkran. Om det behövs kan även Sabine rycka in och köra lastbil. Sedan starten har de kört 3650 order i systemet.

- Bara ordern är lagd i Workify har jag koll på jobbet och vet att det blir fakturerat, säger Kalle. Tidigare när vi jobbade manuellt kunde det ta flera veckor innan vi fakturerade och då hände det rätt ofta att vi missade att ta betalt för vissa jobb. Det kunde bero på borttappade körsedlar eller tillkommande jobb ute hos kund som vi glömt att skriva upp. Det handlar om åtskilliga tusenlappar i missade intäkter. Det slipper vi nu, vilket är väldigt skönt!

All transportledning och administration sker numera inhouse, vilket snabbat upp processen betydligt. Även om de använt Workify i snart två år och alla, både förare och administratörer är nöjda med systemet, nyttjar de inte alla moduler och funktioner ännu.

- Vi använder inte Kalenderfunktionen i Workify fullt ut ännu, säger Kalle. På datorn inne på kontoret funkar den bra, men förarna har svårt att se skillnad på sina egna och andras jobb i mobilappen. De vill de gärna kunna göra för att kunna avlasta varandra. Det är givetvis en vanesak också, men vi har valt att lägga in våra ordrar i ett annat system också, parallellt med Workify, vilket innebär dubbeljobb för oss just nu.

Kalle har löpande kontakt med Workify. Är det något han inte tycker fungerar bra, hör han av sig direkt. Han tycker att supporten från Workify är bra och att de är lyhörda för hans önskemål och behov.

- De jobbar på en förbättrad Kalenderfunktion just nu. När den finns på plats kommer processen från order till fakturering bli ännu smidigare och vi kommer spara ännu mer tid. Det kommer att bli väldigt bra, säger Kalle.

En funktion Kalle är väldigt nöjd med i Workify är Digital Leveranssedel. Den är både uppskattad av kunderna och underlättar arbetet för DK Lyft & Transport.

- I och med att signering kan göras digitalt slipper våra förare springa runt och leta en person som kan signera leveransen på plats. Det är också väldigt bra nu i pandemitider. Vi kan dessutom skicka fakturan så snart vi fått signaturen, vilket oftast innebär samma dag som transporten är utförd. Det är bra för kunden och det är bra för oss eftersom vi får betalt snabbare, berättar Kalle.

 

Vill du också ha bättre överblick och pengar snabbare på banken?
Kontakta oss på info@workifyapp.se så kontaktar vi dig för en demo. 


Tillbaka

Prenumerera på våra nyheter